Bezoek Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch: FRAMED de keuze van Ted Noten

Het Stedelijk Museum in ‘s-Hertogenbosch is samengevoegd met het Noordbrabants museum tot het Museumkwartier. Een beetje verscholen, midden in het oude centrum is de nieuwbouw van het Stedelijk slim samengevoegd met de statige uitstraling van het voormalig provinciehuis het Noordbrabants museum met in het midden een prachtige paleistuin. In het Stedelijk mocht (sieraden-)ontwerper Ted Noten in de eerste tentoonstelling FRAMED als curator optreden. Naast eigen werk, maakte hij een selectie van werk wat hij bewondert of hem inspireert. De werken zijn ingedeeld op thema’s als schoonheid en schaamteloosheid. Ted Noten is o.a. bekend van de Prada tas met een gouden pistool: Lady K 4/7 Bag (PRADA).

Den Bosch museum Ted Noten

 

‘Wanna Swap Your Ring? Een uitnodiging om je eigen ring te ruilen voor een miss Piggy Ring van Ted Noten. De ringen hingen in de vorm van een pistool het stijlicoon van Ted Noten.

Den Bosch museum Ted Noten 3

 

Drions’ Suitcase

Den Bosch museum Ted Noten 4

 

in ‘Seven Necessities’ laat Ted Noeten diverse voorwerpen zien waar de moderne vrouw niet zonder kan. Gemaakt door middel van 3d- printing. Onder andere een prachtig vormgegeven kuisheidsgordel, een superhelm en een pistool om botox toe te dienen. Helaas mag je de plastic iglo niet betreden, maar de begeleidende filmpjes voegen veel informatie toe.

Den Bosch museumTed Noten 2

 

Maar er is nog meer te zien zoals een werk van Damien Hirst en een video-installatie van Marijke van Warmerdam en deze ‘Wolpertinger’ een wonderlijk samengesteld fantatsiedier en een prachtig in kwetsbaarheid ‘vondelingenpakket’ uit 1944.

Den Bosch museum Ted Noten 5

Deel dit met anderen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.