Maak Kennis met Kunst

Logo MKMK-01

OntwerpstudioLi is een samenwerkingsverband aangegaan met Marlou Heijnen onder de naam Maak Kennis Met Kunst.

Marlou Heijnen studeerde in 2005 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven en in 2009 aan de Fontys Hogeschool voor Pedagogiek. Zij werkt sinds 2006 in het reguliere onderwijs en houdt zich daarnaast als freelancer bezig met ontwikkelen van kunsteducatie.

Foto Marlou en Lisanne

Met Marlou Heijen en de specifieke kennis die zij heeft, vormt zij samen met mij een ideaal duo om educatieve, creatieve en uitdagende spelpakketten te maken waarbij kinderen kennis maken met de verschillende kunstdisciplines aan de hand van één thema. Speels, actief en ervaringsgericht zijn uitgangspunten bij het ontwikkelen van elk spelpakket.

Bij het maken van de spelpakketten werken we intensief samen met een groep freelancers die allemaal specialistische kennis uit hun vakgebied bijdragen om de spelpakketten inhoudelijk tot hoog niveau te brengen.

 

Maak Kennis met Kunst geeft kunsteducatie vorm. Met onze producten en diensten laten wij kinderen op een speelse en actieve wijze kennis maken met de verschillende kunstdisciplines, zowel binnen als buiten het onderwijs. Onze materialen prikkelen de verbeelding en kenmerken zich door praktische en makkelijk inzetbare spelvormen met daarbij mooi vormgegeven materialen. Wij verdelen onze werkzaamheden in drie categorieën: spelpakketten, e-colleges en advies op maat.

Maak Kennis met Kunst ontwikkelt educatieve spelpakketten aan de hand van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. De spelvormen worden in duidelijke stappen besproken en zijn gemakkelijk inzetbaar in groeps- en klassensituaties, zowel binnen als buiten het onderwijs. Onze spelpakketten bevatten materialen voor afwisselende kunstactiviteiten en zijn ook inzetbaar als lesmodule voor het vak Kunstzinnige oriëntatie. Meerdere spelpakketten samen kunnen een doorlopende leerlijn vormen voor het vak Kunstzinnige oriëntatie.

 

produtcten featured image

Door onze spelpakketten maken kinderen op een speelse en actieve wijze kennis met verschillende kunstdisciplines, zoals drama, beeldende vormgeving, muziek en dans. De spelvormen worden per discipline beschreven, de volgorde kunt u zelf bepalen. De inhoud sluit goed aan bij de kerndoelen, die zijn opgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.Per spel worden één of meerdere doelen gedetailleerd beschreven en toetsbaar geformuleerd.

produtcten featured ecolleges

Maak Kennis met Kunst ontwikkelt in de vorm van e-colleges inspiratie- en verdiepingsmateriaal. De e-colleges van Maak Kennis met Kunst geven onze spelpakketten extra verdieping, maar kunnen ook gezien worden als inspiratiemateriaal voor collega’s. De filmpjes kunnen direct afgespeeld worden op een tablet, computer of digibord. Binnenkort vind je hier de eerste voorbeelden

Maak Kennis met Kunst geeft ook advies op maat. Afhankelijk van uw vraag kunnen wij spelpakketten (projecten en scholing) op maat ontwikkelen en doorlopende leerlijnen samenstellen. Ook kunnen wij meedenken of advies geven over kunst- en cultuurdoelstellingen en de wijze waarop u hieraan vorm geeft binnen uw organisatie. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken wij samen alle mogelijkheden. Of bezoek de website: http://maakkennismetkunst.nl

adviesopmaat afbeelding

Deel dit met anderen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.